50-turnén i snöstorm – Tredje aktiviteten

Igår på lunchen gav vi oss ut till Ågesta friluftsområde för att testa skidspåren som idrottsnämnden i Stockholm ansvarar för. I början yrde snön, men mot slutet av varvet tittade solen fram och det var riktigt mysigt i spåret. Vallan var för lite varmare väder så åkningen blev ganska trög och vi hann med varsin vurpa på 3,3 km spåret.

Att det går att vintersporta i Stockholm är en av de saker som jag tycker gör vår stad så fantastisk! Ågesta är otroligt vackert och känns väldigt välskött, spåren var bra och många av de motionärer vi mötte berättade att de åker där varje dag som snön ligger. En motionär tränade inför vasaloppet, en var ute med hunden och en annan passade på att åka under föräldraledigheten.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det finns egentligen bara en ytterligare sak att önska, att alla Stockholmare kunde ha ett Ågesta inom bekvämligt avstånd, vilket tyvärr inte är möjligt överallt. Men ett första steg vore att se till att vi i hela staden, där så är möjligt, har lika fina skidspår. Utvecklingspotentialen blir därför: 

  • Ge idrottsförvaltningen i uppdrag att dra skidspår i hela staden, även där marken tillhör stadsdelsnämnderna.
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

One thought on “50-turnén i snöstorm – Tredje aktiviteten

  1. Ballt!
    En sak jag tänkte på när jag var ute på Hellasgården i helgen var annars att kollektivtrafiken till många av våra vintersportställen är helt undermålig. Jag är medveten om att det är en landstingsfråga (och att just Hellas ligger i Nacka) men likväl är det något som sätter p. för vissa färder (och ger en ohelig mängd onödiga bilresor). Väl värt att lyfta!

Kommentarer inaktiverade.