Samhällsservicen, Nordea i Tensta och alla människors lika värde

I vår lokaltidning i Tensta Norra Sidan kan man läsa om att Nordea inte kommer att öppna sitt bankkontor i Tensta centrum igen. Detta sker mindre än ett år efter att bankkontoret i Rinkeby stängdes.

Sedan borgarna tog makten i Stockholm 2006 har samhällsservicen i vissa av våra ytterstadsområden radikalt försämrats. Vi är många som är mer än trötta på detta! Jag har länge saknat en bankomat vid min t-banestation i Hjulsta och trodde nog att framtidens strider skulle handla om att få en bankomat i Hjulsta, inte om att all form av kontanthantering helt skulle lämna området.

Samma utveckling som i Tensta och Rinkeby har de haft på andra sidan Järvafältet, i Husby. I januari fick några ungdomar nog av att se på medan den borgerliga majoriteten låtit postkontor, försäkringskassa, förvaltningshus och vårdcentralen flytta från området. Även om metoden för protesten, ockupationen av Husby träff, var problematisk håller jag med dem helt och fullt om att det är helt orimligt att den borgerliga majoriteten fattar beslut som går emot den samlade lokala opinionen utan att tillåta någon som helst insyn och deltagande. Alla människor är lika mycket värda och ska behandlas med respekt!

Från borgerligt håll låter det ofta som om de inte kan påverka besluten och att bankerna gör som de vill. Idag ger Karin Wanngård moderaterna och co. ett mycket konkret förslag på hur de kan säkra att bankservice finns även i Rinkeby och Tensta (om det är så att de borgerliga faktiskt vill…):

Styr genom stadens upphandling och se till att den bank som har, eller är beredd att skapa, stor tillgänglighet för stockholmarna får ha hand om stadens affärer.

(Läs hela pressmeddelandet här)

Politiken kan påverka samhällsutvecklingen. Det handlar om att vilja!

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

4 thoughts on “Samhällsservicen, Nordea i Tensta och alla människors lika värde

 1. Tyvärr är rånrisken för hög i dessa förorter. Ingen bank skulle någonsin våga sätta upp kontor i mångkulturen.

 2. Du kan även berätta varför stängdes kontoret i Tensta, var det borgarna som brände bilar och orsakade att den stängdes ???? Och varför öppnas den inte igen ???? Tensta en förort som var, som alla andra förorter 70-talet och förvanlades till en getto under s-regeringar för att Tensta och Rinkebybo var S-partiets bästa väljargrupp med bidragsberoende befolkning och trenden med många med bidrag ville S inte ändra på,- för att ingen vill bita i handen som ger bidrag för att befolkningen kan sitta dagarna i centrums kaffer och spela kort när vanliga individer skaffar skattemedel att försörja lata Tenstabo . Idag få alla som har följt utvecklingen i området beviset att S-politiken har misslyckats helt och en vanlig bostadsområde har blivit en råttbo för kriminella och bidragstagare som har enda sysselsättning att bränna ner bilar och bankkontor. Och kom inte och skyll Alliansen för detta för att situationen var exakt likadant 2006 när Mona var ständig gäst i området och klappade ryggar av invånare och lovade ökade bidrag och lata dagar i centrum-fiket.

 3. (Alla människor är lika mycket värda och ska behandlas med respekt)
  Er devis ovan använder ni som det passar sig.
  Ni älskar ju att utmåla tex Östermalm som nåt man kan tala illa om och Järva nåt som är ett område som det bara talas positivt om.
  Det är inte bara PK utan strider mot vad ni själva säger ovan.

  Så länge vi inte har statlig bank så kan vi inte kommendera ut kontor där vi tycker de skall finnas.

  1. Hej Inez,
   Jag förstår faktiskt inte ens kritiken? Mig veterligen har jag inte talat illa om Östermalm? Socialdemokrati har alltid handlat om generella lösningar för hela befolkningen, just för att alla människor är lika mycket värda.
   / Emilia

Kommentarer inaktiverade.