50-turnén i den upphandlade simhallen – badarna älskar Högdalen!

Eftersom upphandlingen av Högdalens sim- och idrottshall är högaktuell valde vi att förlägga den fjärde aktiviteten i 50-turnén i simhallen. Vi testade att simma några längder och pratade med många badande Stockholmare. I princip alla sa samma sak: Upphandlingen har skett helt emot vår vilja och de som bestämmer skiter i vad vi säger. En person sa att han inte riktigt visste vad effekten skulle bli och därför inte ville säga varken bu eller bä, men resterande av de 20-tal badare vi hann prata med var både upprörda och besvikna.

En kvinna vi träffade i omklädningsrummet var anställd i kommunen och pratade med oss om hur fantastiskt det varit ur friskvårdssynpunkt att kunna köpa träningskortet till stadens sim- och idrottshallar subventionerat. Nu kommer hon i framtiden inte längre kunna använda det i Högdalen och hon är orolig för vilka konsekvenser det kommer att få för hennes och hennes medarbetares hälsa. Det är jag också!

Alla badare vi pratade med var också samstämmiga om att de älskar sitt badhus. Vare sig de skulle på core-lunchpasset eller ta några längder i bassängen. De enda negativa synpunkter som framkom var att badhuset skulle behöva vara ännu större för att det blir väldigt fullt under vissa tider, vilket samtidigt måste ses som positivt!

Det märktes tydligt att hallen är väldigt omskött och samtidigt var temperaturen helt klart behaglig. De anställdas engagemang för hallen märks både när man ser hur ompysslad hallen är och när de pratar om den. Om jag fick bestämma skulle de 6 miljoner som den borgerliga majoriteten slösar bort genom att privatisera driften av hallen istället användas till att utveckla verksamheten!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Mitt I Söderort Bandhagen Årsta Enskede Högdalen skrev om upphandlingen igår. Jag skrev också en debattartikel i DN om upphandlingen i december.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

2 thoughts on “50-turnén i den upphandlade simhallen – badarna älskar Högdalen!

Kommentarer inaktiverade.