En stängd fritidsgård kan kosta hur mycket som helst…

Inför valet 2010 stod det på en av Carin Jämtins (S) affischer att: En öppen fritidsgård kostar pengar – en stängd kan kosta hur mycket som helst! Jag tänker att det är samma princip med våra idrottshallar och med vårat föreningsliv.

Att skapa förutsättningar för idrottsföreningar att bedriva verksamhet kostar pengar – att inte göra det kan kosta hur mycket som helst!

För vart kommer de 600 000 idrottsföreningsaktiva i Stockholms län ta vägen om de inte skulle kunna fortsätta i sin idrottsförening? De flesta kanske skulle hitta på något annat vettigt, men en viss andel skulle istället hitta på något ovettigt…

Jag har tidigare bloggat om att det är den borgerliga majoritetens plikt att se till att det finns infrastruktur för sponsring så länge de menar att idrottsföreningarna ska hitta alternativ finansiering. Men nu har Stockholms sittande majoritet spårat ur ytterligare. Förutom att föreningarna inte får ha reklam uppe i hallarna samtidigt som det saknas infrastruktur som gör det enkelt att ta upp och ned banderoller så har Stockholm också hittat nya sätt att hämta in intäkter från idrottsföreningarna.

Nu verkar det som att staden också ska ta betalt för att Spårvägen handboll använder ett iordninggjort förrådsutrymme som kontor. De har alltså själva lagt ned tid och resurser på att se till att utrymmet kan användas, och därför ska de få betala för det. Detta är helt orimligt. När ideella krafter lägger ned mängder med tid och kraft på att träna och utveckla stadens barn och unga ska Stockholms politiker såklart stötta detta, inte se en chans att tjäna pengar! För vad händer i slutändan, om de ideella krafterna tröttnar och ger upp? Jo, mängder av barn och ungdomar skulle plötsligt sakna fritidssysselsättning.

Bild på utrymmet i Brännkyrkahallen som Stockholm med den borgerliga majoritetens nya riktlinjer nu vill ta betalt för:

Här är en bild på reklamen och banderollerna som föreningarna satt upp i hallen men som de inte får ha hängande:

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad