2882 hem säljs – utan att de boende visste något

Igår skrev jag om att tusentals bostäder i Stockholms allmännytta säljs. Familjebostäder AB där jag sitter i styrelsen säljer 1380 lägenheter. Totalt handlar det om 2882 lägenheter, hem, som den moderatledda majoriteten i Stockholms stadshus gör sig av med. Helt utan att de människor som bor i dessa lägenheter fått veta eller säga något om saken.

Detta är ett fruktansvärt svek mot Stockholmarna. Sålt är sålt, kommer aldrig tillbaka. Redan idag har jag fått mail från boende de husen som Familjebostäder säljer som undrar om de kan göra något eller om det redan är kört. Och det är nästa kört, men bara nästan! För försäljningen är villkorad av kommunfullmäktige i Stockholms godkännande. Det som krävs för att försäljningen inte ska bli godkänd är att två borgerliga ledamöter (alltså centerpartister, kristdemokrater, folkpartister eller moderater) förstår vilket misstag de är på väg att göra och röstar emot förslaget. En förteckning av alla kommunfullmäktiges ledamöter i Stockholm finner du här.

SvD, DN, NSD, GP, Hallandsposten, Helagotland, ordföranden för Hyresgästföreningen i StockholmVänsterpartiet och många fler tidningar runt om i landet skriver om den skandalösa försäljningen, ABC intervjuade Karin Wanngård om det redan igår och du kan höra om försäljningen i P4.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

6 thoughts on “2882 hem säljs – utan att de boende visste något

  1. Man blir ju lite orolig – när man googlar Wilhelm AB som har köpt Familjebostäder AB:s lägenheter i Blackeberg får man endast upp ett pressmeddelande från dem/första AP-fonden. De har inte ens en hemsida – hur seriöst känns det för hyresgästerna? Vad vill de med bostäderna, vad är deras mål, hur vill de förbättra bostadsområdet, hur vill de förbättra för de boenden, vilka renoveringar kan man som hyresgäst förvänta sig att de kommer göra? Allt detta är saker som man som hyresgäst oroar sig för. Dessutom verkar det hela ha gått extremt märkligt till då delar av styrelsen inte visste om försäljningen – det luktar riktigt, riktigt illa… Hoppas verkligen man reder upp den här röran så att de boende kan återfå förtroendet för de styrande i stadshuset. 😦

    1. Jag håller verkligen med dig om att den borgerliga majoriteten i stadshuset har mycket att reda ut om de ska återfå något förtroende. T.ex. sluta hemlighålla stora viktiga beslut för oppositionen!

  2. Vart har demokratin i vårt land tagit vägen? Alliansen tycks anse sig vara landets diktator, som kan göra som de vill med andras liv och egendom.
    Det är skamligt hur de bär sig åt med medborgarnas hopsparade värden, som tagit hela förra generationens slit och hårt arbete för att bygga upp.
    De kommer aldrig att få vår förlåtelse.

Kommentarer inaktiverade.