En evenemangsstad i världsklass – Slottssprinten

Igår genomfördes Royal Palace Sprint runt slottet i Stockholm. Det var ett festligt evenemang med mycket publik och i början av loppet kunde vi riktigt njuta av solvärmen i Slottsbacken.

Precis som vid andra tävlingstillfällen blir många plötsligt väldigt nationalistiska och besvikelsen på läktaren var stor när Teodore Peterson bara kom tvåa efter norrmannen Eirik Brandsdal i herrarnas final. Det blev en norrman som vann damernas final också, Marit Björgen, vilket var mer väntat!

Slottssprinten kompletterades dagen innan med barnens Vasalopp. Det är bra och en viktig del om Stockholm ska bli en evenemangsstad i världsklass att utveckla kringarrangemang och hitta sätt att utnyttja elittävlingar för att entusiasmera breddidrotten och framförallt barn och ungas motionerande!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idrottsevenemang som t.ex. Slotssprinten är ett fantastiskt sätt att sätta Stockholm på kartan, locka turister och intressera Stockholmarna för olika typer av idrotter. Det är trist att Stockholm valde att inte delta i sökandet av Fotbolls EM 2013, det hade varit en fantastisk möjlighet att verkligen visa att Stockholm är på väg att bli en evenemangsstad i världsklass. Tyvärr är det tydligt att det är en bit kvar tills vi kan stoltsera med den beteckningen.

Läs mer om tävlingsresultaten i SvD, DN eller på Svt.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad