Girls Only – 10:e aktiviteten

50 aktiviteter kan låta som väldigt mycket, men redan är en femtedel avklarade, bara 40 aktiviteter kvar i 50-turnén! Tionde aktiviteten skedde i Västertorps sim- och idrottshall där vi besökte en MåBra kurs Girls Only för tonårstjejer.

MåBra kurserna handlar om att ge människor verktygen för att må bättre, att förstå hur kroppen hänger ihop och förstå hur olika saker som mat, stress och motion påverkar den. Samtidigt testar man olika motionsformer för att väldigt hands-on stimulera kursdeltagarna till ett mer aktivt liv.

Den kurs vi var med på riktar sig alltså endast till tonårstjejer och temat för dagen var stress. Kursledaren Carro förklarade vad som sker i kroppen när vi blir stressade och hur kortvarig stress kan vara positivt när kroppen fylls av adrenalin, medan långvarig stress är negativ eftersom kroppen då börjar utsöndra kortisol. Sedan fick vi diskutera hur man kan hantera stress på olika sätt och sista halvtimmen så fick vi testa yoga. Tjejerna som gick kursen var väldigt positiva och själv känner jag att jag verkligen hade velat gå samma kurs när jag själv gick in i tonåren! Det är fantastiskt att se vilken bra verksamhet som erbjuds i stadens simhallar och det känns som en kniv i hjärtat att majoriteten i stadshuset istället för att utveckla verksamheten har påbörjat en privatisering av simhallarna.

Utvecklingspotential:

  • Sluta privatisera driften av Stockholms simhallar
  • Fortsätt utveckla MåBra kurserna så att de når ännu fler
  • Se till att fler kan ta del av MåBra kurserna genom att erbjuda dem kostnadsfritt eller mer subventionerat till olika ungdomsgrupper

 

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

One thought on “Girls Only – 10:e aktiviteten

Kommentarer inaktiverade.