Stoppa nedläggningen av Rågsveds ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningarna i Stockholm fyller oerhört viktiga funktioner. Det handlar om förebyggande och tidiga insatser för att främja både psykisk och fysisk hälsa och stärka unga stockholmares identitet och sexualitet.

Sexuell hälsa handlar om otroligt mycket mer än bara preventivmedel, riskbeteenden och oönskade aborter. Det handlar också om att kunna prata om det, både om kroppen och känslorna och om de subtila kränkningarna. Känslan av att något inte känns rätt men där det inte är helt säkert att det är en kränkning, och så vidare. Twitterkampanjen #prataomdet belyste just hur svårt det kan vara att prata om saker som sker i gränssonen mellan okej och inte okej. Många unga människor får hjälp med att förebygga oönskade graviditeter på ungdomsmottagningen, men väldigt många unga får också hjälp med att skapa en positiv bild av sin sexualitet och att våga prata om det!

Därför är det helt absurt hur den borgerliga majoriteten i Stockholms stad och län lägger ned ungdomsmottagningar i våra ytterstadsområden. I Rågsved ersatte de först ungdomsmottagningen med en filial som inte håller måttet, för att nu lägga ned ungdomsmottagningen. Istället borde vi göra precis tvärt om. Se till att fler har nära till en ungdomsmottagning med generösa öppettider. Lokalt har personalen på ungdomsmottagningen en chans att bygga upp en relation till stadsdelens ungdomar och möta de olika problemen som olika ungdomar möter. Ungdomsmottagningen måste vara en trygg plats som är lätt att besöka!

Fyll gärna i protestlistan om du också tycker att det är absurt att ungdomsmottagningen läggs ned!

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad