Elhockey och showdown ihop med Rudde – 15e aktiviteten

Igår var jag och Tomas Rudin ute på 50-turnéns 15:e aktivitet. Vi testade elhockey och showdown på Beckis, idrottscentret för personer med funktionsnedsättning. Vilken glädje!

Elhockey var enormt roligt, men också väldigt svårt. Styrsystemet på stolarna är väldigt känsligt och minsta vickning med spaken så gjorde vi piruetter i stolarna. Showdown är inte heller enkelt eftersom man inte får använda sin syn, men jag vann matchen som jag spelade mot Daniel, en personlig assistent som var med. Bra för mitt tävlingssinne!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ambitionen vad gäller möjlighet till idrottande för personer med funktionsnedsättning måste sättas mycket högre än vad som görs idag. I budgeten för 2011 nästan halverades satsningen på tillgänglighetsanpassning i idrottsnämnden jämfört med tidigare och uppgår nu endast till 5,5 miljoner kronor, det är helt orimligt! Samtidigt måste satsningarna på att få fler personer med funktionsnedsättning att bli fysiskt aktiva öka. Den utrustning som krävs för exempelvis elhockey är dyr (80000 per stol) och staden måste ta ett ansvar för att det inte krävs att den enskilda måste köpa sin egen elhockeystol för att ha möjlighet att utöva idrotten.

Utvecklingspotential:

  • Öka tillgänglighetsbudgeten i idrottsnämnden
  • Köp in elhockeystolar!
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

One thought on “Elhockey och showdown ihop med Rudde – 15e aktiviteten

Kommentarer inaktiverade.