London– En fairtrade capital med 23 fairtrade-stadsdelar

London är en av de europeiska metropoler som jobbar mest aktivt med fairtrade och som sedan många år tillbaka är en fairtrade city, eller som de själva väljer att kalla sig: Fairtrade Capital.

Det finns mycket av det arbete som London gör med hållbar och rättvis handel som vi skulle kunna inspireras av och jag vill särskilt lyfta det arbete som görs på stadsdelsbasis. London är ju en riktigt stor stad och som i många stora städer spelar stadsdelarna stor roll som administrativa, sociala och geografiska enheter. Det gör att det också är naturligt att mycket av Londons konkreta fairtrade-arbete initieras och utförs i stadsdelarna.

London jobbar på flera sätt för att skapa, upprätthålla och stimulera fairtrade-arbetet i stadsdelarna. En av de saker de gör är att de fairtrade-diplomerar stadsdelarna. Signalen är att det inte räcker att London är en fairtrade city, varje stadsdel måste göra sin del. Idag är 23 av Londons 33 stadsdelar fairtrade. Det är rätt häftigt, och så skulle faktiskt Stockholm också kunna jobba, om den politiska viljan fanns hos den borgerliga majoriteten.

Läs mer om Londons arbete med fairtrade stadsdelar här och skriv under namninsamlingen för att göra Stockholm till en Fairtrade City här!

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad