Idrottsplatser och spontanidrott i Västerort! – 16:e aktiviteten

I idrottsnämnden är vi idag överens om att folkhälsan är ett av de viktigaste målen med arbetet och då är det ett egenvärde att fler Stockholmare lever ett aktivt liv. I det här arbetet fyller idrottsrörelsen en otroligt viktig funktion, men det är också viktigt att det finns möjligheter till rörelse och motion för dem som inte vill binda upp sig på vissa tider eller till en viss motionsform. Därför är det otroligt viktigt att staden erbjuder ett rikt utbud av spontanidrott som komplement till de privata aktörer som erbjuder den typen av motionsmöjligheter. På Stora Mossen finns tillgång till både boule och frisbeegolf, men under dagarna används även löpbanan av spontanidrottare. Tyvärr hade beachvolleybollenätet inte kommit upp för säsongen.

Stora Mossen är också något av Stockholms konståkningsmecka. Jag testade dock inte någon konståkning själv! Det är inspirerande att besöka en anläggning där hockeyspelare, konståkare, fotbollsspelare, friidrottare och spontanidrottare samlas och tränar/tävlar parallellt.

Tog en sväng förbi Spånga IP efter besöker på Stora Mossens IP. ”Frimärket” på Spånga IP är isen utomhus där klubbor och puckar är bannlysta, men där det är fritt fram för alla barn från Spånga, Tensta och Rinkeby att lära sig åka skridskor. Det som Spånga IP också har som de är helt ensamma om i Stockholm är en fotbollshall! Fotbollshallen är ständigt uppbokad och för dem som bor i södra stockholm blir det orimligt att åka till Spånga/Tensta för att träna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Utvecklingspotential:

  • Gör det möjligt att hyra frisbees på Stora Mossens IP
  • Bygg genast ytterligare två fotbollshallar i Stockholm
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad