Ridtjejer är överrepresenterade bland ledare & chefer – 19:e aktiviteten

Idag var det dags för en av de aktiviteter jag sett fram emot allra mest, nämligen ridning! Huvudsyftet med besöket hos Mälarhöjdens ridskola var att få deras perspektiv på ridsportens utmaningar i Stockholm och att få veta hur stora trösklarna är för unga idag att börja rida.

Vi hade ett riktigt bra samtal med företrädare både för ridklubben och ridskolan. Det är väldigt tydligt att den tröskel/det hinder som framförallt existerar och hindrar barn och unga att börja rida är kostnaden. Ridskolans verksamhet bekostas i princip helt av avgifterna. Jag vet inte riktigt hur det gick med ridchecken i Nacka, men kanske skulle det kunna vara ett alternativ så att fler skulle kunna få möjlighet att rida.

För det är verkligen en fantastisk känsla att rida! Att sitta på en häst som har en enorm kraft och i samspel med djuret (och i mitt fall med ridläraren såklart) styra rörelserna. Det är ett otroligt effektivt sätt att lära sig att ta kommandot och agera beslutsamt och självsäkert.

Detta bildspel kräver JavaScript.

När det nya ridhuset i Sätra står klart kommer ridskolan förutom att utöka den ordinarie verksamheten också kunna erbjuda verksamhet även för funktionsnedsatta, en utveckling vi verkligen uppskattar!

Utvecklingspotential:

  • Möjliggör så att fler har råd att rida
  • Dra SL bussen så att den stannar utanför den nya ridanläggningen i Sätra, tryggheten är väldigt viktig!
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad