Gör inte ridningen till en överklassport i Stockholm!

I tisdags beslutade en majoritet bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet i idrottsnämnden att avslå förslaget att marknadsanpassa hyrorna för Stockholms stads ridhus . Marknadsanpassningen av hyrorna skulle innebära brutala hyreshöjningar för ridskolorna.

Idag rör flickor på sig mindre än pojkar och ridsporten är en sport som många unga tjejer vill ägna sig åt, ridsporten är dessutom en sport som bygger starka ledaregenskaper. Jag önskar att vi kunde göra ridningen tillgänglig för fler barn och unga i Stockholm. Istället vill Moderaterna och Centerpartisten i idrottsnämnden fatta samma beslut som tagits av fastighetsnämnden:

Fastighetsnämnden godkänner i detta tjänsteutlåtande redovisat förslag att kontoret hyr ut de fem aktuella ridanläggningarna till idrottsförvaltningen till självkostnadshyra. Idrottsförvaltningen hyr i sin tur ut anläggningarna med marknadshyra till den som svarar för ridskoleverksamheten enligt de principer som redovisas i detta tjänsteutlåtande.

Här kan man se ett inlägg från i vintras om hur ridskolorna på Östermalm riskerade att försvinna för att hyresvärden ville lägga ut anläggningen till upphandling. Jag är glad att detta inte sker i Stockholms ridhus nu!

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

2 thoughts on “Gör inte ridningen till en överklassport i Stockholm!

  1. Politik är ju en överklassport så varför kan inte ridning bli det?
    Den politiska adeln känner väl du till?

Kommentarer inaktiverade.