Enormt sug efter motionslopp i Sthlm – 23:e aktiviteten

Igår genomfördes det första av årets två Vår rus i Stockholm. 18 500 tjejer var anmälda, det märktes! Arrangörerna skriver själva att ”Vår Ruset är inte i första hand en elittävling utan här kan verkligen alla vara med” och det märks verkligen. Det är kvinnor i alla åldrar och med helt olika kondition som springer eller går vår ruset.

Att så många tjejer i Stockholm vill springa är helt fantastiskt. Det visar på ett enormt sug efter att röra på kroppen och det är såklart något som vi i Stockholm borde ta vara på och uppmuntra. Utvecklingspotentialen är enorm, kanske borde vi aktivt försöka locka fler arrangörer att anordna glädjefyllda lopp med lagom långa sträckor i början av säsongen som kan vara motivation för stockholmare att börja träna.

För trots fint väder, fantastiskt sällskap och god picknick efteråt är jag inte en övertygad vår rusare. Det var nästan omöjligt att faktiskt ens jogga eftersom det var så trångt i spåret. Kanske skulle arrangörerna kunna vara tydligare och ha fler startgrupper så att det blir lättare för deltagarna att hamna i en grupp med rätt tempo, men framförallt tror jag att det skulle behövas fler lättsamma vår lopp i staden.

(22:a aktiviteten genomfördes i fredags, blogginlägg kommer snarast! Försmak finns här.)

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad