Forehand, backhand och Björn Borg! – 22:a aktiviteten

Jag erkänner direkt, det var fantastiskt häftigt att få träffa Björn Borg! Detta var ju dock inte huvudsyftet med 50-turnéns 22:a aktivitet, utan själva aktiviteten var såklart att testa på tennis, vilket vi gjorde i Stockholms tennishall.

Har aldrig spelat tennis tidigare och insåg snabbt att det verkligen inte är så enkelt som det ser ut. Vi fick hjälp av en fantastisk PT att lära oss att slå både forehand och backhand, men bollarna hamnade lite varstans. Träningsvärken i högerarmen under helgen efteråt var inte nådig…

Den 22:a aktiviteten var redan för en vecka sedan. Sedan dess har jag försökt få svar på frågan vart det är meningen att verksamheten som bedrivs i Stockholms Tennishall i Kristineberg ska flytta. Hallen ska enligt beslut i stadsbyggnadsnämnden rivas för att ge plats åt en ordentlig park för de boende och barnen i området. Med byggandet av det nya bostadsområdet är strandparken central inte minst för förskolorna i området.

Tennisspelarna i hallen arbetar väldigt aktivt för att få antingen vara kvar i hallen eller för att få en ny hall på Kungsholmen. Jag har ännu inte lyckats få svar på frågan vart det är tänkt att verksamheten ska flytta, men hoppas att den styrande majoriteten kommer att se till att hitta en lämplig plats för en tennishall så att verksamheten kan fortsätta. Det är en stor utmaning att hitta ytor för idrott och motion i en växande storstad där behovet av nya bostäder är enormt, men för folkhälsans skull måste de som styr staden klara av att både bygga bostäder och att avsätta mark för idrott. Därför är det också djupt beklagligt att den moderatledda majoriteten i Stockholm nu verkar halvera den planerade idrottshallen i Kristineberg!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

One thought on “Forehand, backhand och Björn Borg! – 22:a aktiviteten

  1. Gräv ned idrottshallar under jord.

    Ps. Jag tycker du skall läsa på om Björn Borg. Hans konflikter med Skatteverket har inte varit till hans fördel som förebild. Ds.

Kommentarer inaktiverade.