Moderaterna försvårar för Sthlms barn att bli fysiskt aktiva – hallbristen

Bristen på hallar och ytor är förmodligen den största utmaningen för idrotten i Stockholm. Något jag trodde att vi var överens om över partigränserna. I onsdags meddelade dock den borgerliga majoritetens tf gruppledare att så inte är fallet: ”Jag delar inte den bilden och jag tror inte att det är speciellt många föreningar som tycker så heller.” sa han till TV4.

Vi har länge kritiserat den borgerliga majoriteten för att den är för passiv i frågan, investeringstakten är alldeles för långsam trots att staden har gott om kapital. Vi har även kritiserat majoriteten för att de sätter vinstmaximering framför barn och unga t.ex. när de prioriterar kontor framför idrottsytor i Kristineberg. Den tidigare beslutade dubbelhallen i Kristineberg verkar nu halveras till förmån för kontor.

Men jag trodde att det handlade just om passivitet och girighet, jag trodde inte att den borgerliga majoriteten med Moderaterna i spetsen på allvar inte har lyssnat på idrottsrörelsen överhuvudtaget. Många lag i Stockholm tvingas att säga nej till barn som vill idrotta för att de helt enkelt inte får plats! Statistiken visar tydligt hur illa det ser ut:

Antal invånare per idrottshall i respektive stad:
Sthlm            46 000
Malmö           18 000
Gbg               13 000

Barn under 18 per hall i respektive stad:
Sthlm            4  500
Malmö           2800
Gbg               2 000

Det är hyckleri av Moderaterna & co. att påstå att de vill att fler Stockholmare ska bli fysiskt aktiva när de samtidigt säger att de bygger tillräckligt med idrottshallar. De gör det i princip omöjligt för några av Stockholms barn och unga att bli fysiskt aktiva genom att de inte kan börja med den idrott de vill! Vi måste bygga betydligt fler idrottshallar och för det måste vi avsätta mer pengar till investeringar, vilket vi Socialdemokrater också har gjort i vår budget.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

2 thoughts on “Moderaterna försvårar för Sthlms barn att bli fysiskt aktiva – hallbristen

Kommentarer inaktiverade.