Stolta unga damer på handbollsplan – 32:a aktiviteten

50-turnéns 32:a aktivitet blev att testa på handboll. Handboll är en av de stora sporterna i Sverige så det var självklart att det skulle hinnas med under året. Vi besökte Sannadals SK och fick testa att träna med ett av deras flicklag. Tjejerna var otroligt välkomnande och gav oss ovana handbollsspelare lätta passningar samtidigt som de passade på att berätta om morföräldrar som känner kungen och vems pappa som är tränare för laget. Det var stor glädje och stolthet på planen!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag har tidigare skrivit om hallbristen i Stockholm och Sannadals SK är en av föreningarna som drabbats väldigt praktiskt av detta. I år har de fått minskat antal träningstider för sina barn, vilket lett till en desperat jakt på träningstider i privata hallar. Något som i förlängningen riskerar att leda till höjda medlemsavgifter och därav att det blir en plånboksfråga vilka som kan vara med och spela. En utveckling som både jag och Sannadal SK tycker vore fruktansvärd!

Utvecklingspotential:

  • Påskynda byggande av fler idrottshallar i Stockholm
  • Hyr tider i hallar av andra aktörer så att staden akut kan lösa problemet med brist på träningstider tills fler hallar byggts
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad