Rollerderby! – 33:e aktiviteten

Sedan 50-turnén drog igång så är det många personer som tipsat om att rollerderby måste ingå som en av aktiviteterna. Rollerderby är en kontaktsport där två lag åker runt på en bana i rullskridskor och där en person i varje lag ska samla poäng till laget genom att varva det andra laget. De övriga i laget ska samtidigt hindra motståndarlagets poängsamlare genom att fysiskt hindra den från att varva dem. Det som gör rollerderby extra speciellt är att endast tjejer spelar det och det är stort fokus på det teatrala med utstyrslar och shownamn.

Efter alla tips så kändes rollerderby som ett obligatorisk inslag i 50-turnén. Dock visade det sig snart att Rollerderby inte finns tillgängligt i Stockholms kommun! De lyckas helt enkelt inte boka tider i vår kommun. Så vi fick helt enkelt åka ut till Gustavsberg och träffa Stockholm Roller Derby.

Jag får erkänna att sporten är lite för hård och kontaktsökande för min del. Men det var otroligt häftigt att titta på laget när de övade! Helt orädda åkte de varv efter varv, tacklade varandra och slängde sig på betonggolvet. För den som är intresserad så kan man se Stockholm möta Malmö i Solnahallen den 13 oktober, då avgörs vilka som är drottningar i Sverige.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Utvecklingspotential:

  • Likställ Rollerderby med andra sporter så att de får samma tillgång till att boka träningstider
  • Rita upp en Rollerderbybana i Stockholms kommun, inspireras av Malmö
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad