Karlbergs BK, snart utan bollplan? – 34:e aktiviteten

Igår besökte jag Karlbergs BK på Stadshagens IP. I strilande regn testade vi straffläggning med klubbens sportchef. Karlbergs BK har visionen om att vara en välskött småstadsklubb i storstaden och ger verkligen intrycket av att vara just detta. Vid Stadshagens IP har de både klubbhus och café med välkomnande atmosfär. Trots att vi kom ganska tidigt på eftermiddagen vad det full aktivitet på fotbollsplanerna!

Sedan beslutet togs i exploateringsnämnden att bygga bostäder och tennishall på delar av Stadshagens idrottsplats är oron för framtiden stor i klubben. Jag förstår klubbens oro. Redan idag råder stor brist på fotbollsplaner runt om i Stockholm och i innerstan är bristen som störst. På Kungsholmen spelar mer än 1500 unga (6-20 år) fotboll i olika föreningar och befolkningen ökar stadigt. Redan idag är det kö till bl.a. Karlbergs BK och tillkommer inga ytor är risken stor att föreningarna i området tvingas neka barn att vara med. Försvinner en plan blir problemet akut.

Beslutet innebär dock att planen ska ersättas innan spaden sätts i marken: ” [D]en nya bollplanen är klar att använda i god tid innan planen på Stadshagens IP försvinner.” Alla partier har ställt upp på detta krav som grundförutsättning för att det ska byggas bostäder på nuvarande Stadshagens IP.  

Detta bildspel kräver JavaScript.

Utvecklingspotential:

 • Säkra omgående yta för ersättningsplanen för Stadshagens IP, exempelvis vid Kristinebergs IP
 • Skapa fler träningsytor på Kungsholmen genom att lägga konstgräs eller kulan-anläggningar på skolgårdarna i området.
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

3 thoughts on “Karlbergs BK, snart utan bollplan? – 34:e aktiviteten

 1. 1500!?! Vilken lögn.
  Titta på LOKAK (lokalt aktivitetsstöd) och se att siffran garanterat hamnar en bra bit under fyrsiffrigt.
  Men fotbollen är skickliga på att lobba för sig

 2. Ur vårt (Socialdemokraternas) perspektiv är problemet att vi har för lite idrottsytor, det gäller såväl för fotbollen som för handbollen, basketen, innebandyn, dansen och i princip alla andra idrotter. Det är denna brist på ytor som gör att olika idrotter ställs mot varandra, vilket är djupt beklagligt. Självklart vill vi förbättra förutsättningarna för barn och unga i Stockholm att spela fotboll, lika mycket som vi vill ge alla chansen att dansa eller spela basket.
  Jag tror vi behöver samarbeta mer mellan idrotterna för att få till fler idrottsytor till alla!

 3. Konstgräsplaner är inte för alla. Bara för fotboll.. 😉

  Underbart att du hjälper idrotten!

Kommentarer inaktiverade.