Fotboll igen, denna gång söder om stan – 36:e aktiviteten

Nu har det blivit fotbollsintensivt i 50-turnén. Det är dock inte så konstigt. Fotboll är den ojämförligt största idrotten i Stockholm, precis som i resten av landet. Var tredje organiserad idrottsaktivitet bland barn och unga i Stockholm utgörs av fotboll, därför är det naturligt att det blir en del fotbollsstopp i en turné som har till syfte att lära känna Idrotts-Stockholm.

Igår var det Enskede IKs tur att få besök. Vi dök upp en regnig söndag och besökte klubbens fotbollscup för 6-åringar. Det var full fart på plan och mängder med föräldrar på plats. Man slås ofta av vilket enormt engagemang som finns för idrotten, både bland utövare, föräldrar och ledare. Bristen på fotbollsplaner är dock ett stort problem. På Enskede IP är det inte främst utrymmet som är problemet, utan att de ytor som finns ofta inte kan användas.

Naturgräsplanen är i princip aldrig tillgänglig och grusplanerna svämmar över vid minsta regn. Det vore ett enormt lyft för klubben om det lades konstgräs på grusytorna på idrottsplatsen och ett lyft för klubben innebär direkt ett lyft för barnen i området!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Utvecklingspotential:

 • Säkerställ att redan beslutade investeringar genomförs, i tid!
 • Påskynda processen att göra om stadens grusplaner till konstgräsplaner
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

5 thoughts on “Fotboll igen, denna gång söder om stan – 36:e aktiviteten

 1. Hej Emilia,
  Jättebra att du belyser de otroligt dåliga förhållandena på Enskede IP. Enskede IK är ju efter BP den största föreningen i Stockholm Stad. Enskede IK har mer än 2000 aktiva pojkar och flickor melan 6-19 år!!! BP har det jättefint i västerort med ett 10-tal konstgräsplaner och en supermodern uppvärmd matchplan med på Grimsta. Vad har då Enskede? En utsliten 11-manna som används av Kunskapsskolan och närliggande skolor mellan kl. 8-15 (kul och bra men otroligt slitage) och en minimal 7-manna (Stockholms minsta).

  Prata med dina vänner i idrottsnämnden och gör något för snabbväxande söderort NU! Bara i år började 280 pojkar och flickor födda 2006 spela i EIK. Genom att det byggs mycket bostäder i Enskede med omnejd är årgångarna 2007-2012 ännu fler!
  Tack på förhand för all möjlig uppbackning Du kan bidra till!

  1. Vi ska göra vad vi kan för att påskynda att fler grusplaner ersätts med konstgräs och självklart då på Enskede IP också!
   Jag är väldigt imponerad av det jag såg av verksamheten och självklart ska jag göra vad jag kan för att den ska kunna fortsätta att utvecklas.

 2. Hej Emilia,
  Tack för svar!
  Vi i Enskede ser fram emot den dag vi kan samla alla våra ungdomar på Enskede IP som faktiskt tillsammans med Östermalms IP är den idrottsplats av större format som ligger mest centralt i Stockholm.
  Återigen tack och vi ser framåt!

Kommentarer inaktiverade.