Trummor & rytm: Liberté – 37:e aktiviteten

I fryshusets källare har DansDojon kurser i traditionell västafrikansk dans. Som 50-turnéns 37:e aktivitet testade vi ett kurspass för nybörjare och blev helt sålda!

Kursdeltagarna var i alla åldrar och former, med en viss underrepresentation av män. Dansen som är otroligt fri om man jämför med väldigt många andra danser som bygger på en annan typ av kroppskontroll så den frigör energi på ett sätt som jag sällan upplevt. Jag upplevde dessutom att alla i salen reagerade likadant och glädjen och energin smittade sedan av sig i rummet. Känslan förstärks dessutom av att man dansar till live-trummor!

Dans är ett helt fantastiskt sätt att få motion på, man tänker inte ens på att man tränar för man ”dansar ju bara”. Som bonus får man kondition och styrka. Det är dessutom en träningsform som lockar många tjejer, och tjejer rör som bekant mindre på sig än pojkar. Danslokaler måste vara lika självklart i staden som idrottshallar!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Utvecklingspotential:

  • Bygg spegelväggar i lämliga mindre idrottshallar så att de även kan användas till dans
  • Se till att fler golv anpassas så att de även kan användas till dans som kräver trägolv
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

One thought on “Trummor & rytm: Liberté – 37:e aktiviteten

  1. Kul att du gillade Dansdojon! Går själv andra terminen men ångrar att jag inte började för många år sedan, fast jag visste tidigare inte ens om att de fanns.
    Västafrikanskt är olikt allt annat jag dansat förut: inga prestationskrav, mindre kroppsfixering, mycket mer ren glädje osv.

    Bra initiativ att testa de idrotter du har att vara med att besluta om!

Kommentarer inaktiverade.