Sponsormatch på Kanalplan – 39:e aktiviteten

När det var dags för 50-turnéns 39:e aktivitet var vi tillbaka på fotbollsplanen. Denna gång besökte vi Hammarby som efter säsongen spelade en match mot en av sina sponsorer. Jag fick äran att bära in matchbollen.

Fotbollen är den största idrotten bland unga i Sverige, så även bland tjejer. Det betyder inte att annan idrott som tjejer utövar är mindre viktig, men det betyder att vi måste säkerställa att tjejer ges lika förutsättningar att spela fotboll som killar. Otaliga killar och tjejer springer runt på fotbollsplaner och imiterar Zlatan och Henke Larsson, nu är det hög tid att skapa riktiga förutsättningar för att vi ska få se lika många imitationer av Ljungberg på plan, Hanna Ljungberg.

På Kanalplan ges unga tjejer möjlighet att träna parallellt med Hammarbys a-lag. Ett fantastiskt sätt att skapa förebilder för spelarna.  En vass spets, som fungerar som förebild, är ett sätt att öka bredden eftersom sportens attraktivitet ökar.

Från och med 2014 börjar de nya arenakraven att gälla för lagen i damallsvenskan, krav som idag i Stockholm endast uppfylls av den nya Stockholmsarenan. Damfotbollen är dock fortfarande beroende av att det är enkelt och nära för lagets supportrar och ungdomsspelare att ta sig till lagens matcher, därför måste vi verkligen noga se över hur vi kan säkerställa att även stockholms damlag har vettiga arenor att spela på 2014.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Utvecklingspotential:

 • Säkerställ att stockholms damlag har samma förutsättningar som herrlagen att spela matcher 2014
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad

One thought on “Sponsormatch på Kanalplan – 39:e aktiviteten

 1. Från Enskedes hemsida:
  Onsdagen den 24 oktober 2012, 15:09:27
  Namn: Grattis Västerort
  Hemsida:
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/moderaterna-stockholms-stad-lan/pressrelease/view/kevius-m-40-miljoner-kronor-till-fullstora-hallar-i-vaesterort-806264?utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=Alert&utm_content=
  Västerort, tralalala, tralalala, Västerort, BP, latte och många Moderata väljare, tralalala, BP osv: Kevius (M): Alliansen avsätter 40 miljoner kronor till fullstora hallar i Västerort!
  Onsdagen den 24 oktober 2012, 13:04:18
  Namn: Grattis BKBK Bagarmossen/Kärrtorp
  Hemsida:
  http://reginakevius.se/2012/10/19/regina-kevius-m-upprustning-och-tva-nya-konstgrasplaner-pa-karrtorps-ip/
  Grattis BKBK, div 4-klubb i söderort med bara ett litet antal ungdomslag men snart tre fullstora 11-manna konstgräsplaner på Kärrtorps IP!!!

Kommentarer inaktiverade.