Idrotta på Bosön med Järvalyftets idrott – 40:e aktiviteten

Jag har tidigare skrivit om vårt besök på Solvalla där Järvalyftets idrott låter elever lära sig trava. Som 40:e aktivitet i 50-turnén var vi med Järvalyftets idrott ute på Bosön och dansade med ett gäng tjejer från Rinkebyskolan.

Genom Järvalyftets idrott så får varje termin ett gäng elever från Järvafältet komma ut till Bosön på Lidingö och testa olika idrotter under en dag. Många av eleverna har aldrig tidigare varit på Lidingö och ännu färre på Bosön. Det är en fantastisk möjlighet att upptäcka vilka möjligheter som finns om man väljer att satsa på sin idrott. Men även för alla dem som aldrig kommer att satsa på någon idrott att upptäcka rörelseglädjen och att få se en annan del av Stockholm.

Järvalyftets idrott gör ett fantastiskt arbete med att få barn och ungdomar, men även vuxna, som är fysiskt inaktiva att börja röra på sig. Vi vet idag att fysisk aktivitet till stor del hänger ihop med människors socioekonomiska bakgrund och järvalyftets idrott försöker ändra på detta.

Vi hade en helt fantastisk förmiddag på Bosön med ett gäng tjejer som efter viss tvekan i början gav allt både på dansgolvet och fotbollsplan!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Utvecklingspotential:

  • Säkra Järvalyftets idrott genom att göra det mera långsiktigt
  • Använd konceptet med idrottsdagar på Bosön för fler elever i Stockholm
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad