Trångt & nostalgiskt – aktivitet 49

Näst sista aktiviteten i 50-turnén blev ett gympass på GHI-badet. Tanken med 50-turnén har varit att lära känna Stockholms idrottsutbud och förvaltningens egen verksamhet känns som en oerhört viktig del i detta.

I ärlighetens namn blev jag lite besviken eftersom gymmet var så litet och lokalen inte kändes särskilt ändamålsenlig. Men detta är ju en del av vad som är fantastiskt med stadens egen verksamhet, man kan erbjuda stockholmarna som simmar att kunna gymma eftersom gymmet i sig själv inte behöver vara tillräckligt stort och flashigt för att gå med vinst enskilt, utan man kan driva det tillsammans med simhallen och får därmed en väldigt låg kostnad för gymmet. Duschen hade dock behövt rengöras från kalkavlagringar och jag saknade också en ordentlig hårblås när jag efter träningspasset skulle ut i 10 gradig kyla. Personalen var däremot helt fantastisk, tillmötesgående och positiv! Själva bassängen såg också väldigt fin ut.

I nästa vecka ska vi ta verksamhetsplanen för 2013 i idrottsnämnden. I förslaget till aktivitetsplan finns beslut om upphandling av gymmet på Forsgrenska badet. Jag har väldigt svårt att tro att ett så litet och trångt gym som det på GIH-badet skulle bli vinstdrivande för en privat aktör och det finns heller inte med i aktivitetsplanen. Det är tråkigt för stockholmarna att stockholmsmoderaterna fortsätter splittra stadens verksamhet. Istället för att privatisera populära delar av stadens idrottsverksamhet skulle vi kunna fortsätta utveckla stadens sim- och idrottshallar så att de ger ännu fler stockholmare möjlighet att röra på sig. Just kombinationen att man kan köpa ett träningskort för att simma som dessutom ger möjlighet till gym och gruppträning är ett fantastiskt sätt för stockholmare att hitta rörelseglädje!

Utvecklingspotential:

  • Påskynda upprustningen av stadens simhallar
  • Utrusta omklädningsrummen med sådant som t.ex. hårblåsar
  • Sluta privatisera driften av Stockholms simhallar

I verksamhetsplanen för 2013 står att Eriksdalsbadet ska upphandlas 2015-01-01:

  • Rösta fram en ny majoritet i Stockholms stadshus för att behålla Eriksdalsbadet i stadens egen regi!
Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad