Västerortscupen hotad av hallbristen

I helgen genomfördes 16:e omgången av Västerortscupen i Brommahallarna, Smedshagshallen, Hässelbyhallen, Vällingbyhallen och Spångahallen. 135 lag deltog i totalt 337 matcher under helgen.

IMG_1340

I Brommahallarna användes parallellt 6 handbollsplaner. När hallarna nu rivs, utan att lika många nya hallar kommer till, finns inte längre plats för Västerortscupen. Spånga handboll som arrangerar cupen bjöd därför in representanter från alla partier i idrottsnämnden för att diskutera situationen för inomhusidrotterna i Västerort. På den utsatta tiden var det vi Socialdemokrater samt gruppledaren för Folkpartiet i idrottsnämnden som dök upp. Samtalet kom därför att kretsa mycket kring politisk vilja, finns det ens några ambitioner från Moderaterna i Stockholm att göra något åt hallbristen? Tveksamt.

SAMSUNG

Spånga handboll har inkommit med ett par konkreta förslag på var staden skulle kunna bygga fler idrottshallar i området. Den moderata ordföranden i idrottsnämnden svarar hela tiden att det är planerat två fullstora hallar i Stora Mossen. Problemet är att dessa inte ens kompenserar för de idrottshallar som försvinner i och med rivningen av Brommahallarna. Vi har alltså en situation där det totala antalet idrottshallar i Västerort minskar, samtidigt som befolkningen i Västerort väntas öka med 27 % fram till år 2020. Helt ohållbart.

Jag har skrivit ett antal inlägg som beror den akuta hallbristen i Stockholm t.ex. här, här, här och i SvD. Västerort är det område, förutom innerstaden, i Stockholm som har störst brist på idrottshallar. Spånga handbolls väl genomarbetade förslag skulle innebära att vi kunde få ytterligare tre fullstora spelplaner på en industritomt i Spånga. Låt oss bygga dessa hallar och ge Västerortscupen möjlighet att arrangera även en 17:e, 18:e, 19:e och 50:e omgång!

IMG_1344

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad