”Det vore trevligt med en bandyhall”

Snart har ännu en vinter passerat. Nu är det snart ett år sedan det moderata idrottsborgarrådet lovade i ett pressmeddelande att Stockholms stad inom kort skulle besluta om en ny bandy- och skridskohall.

Hammarby bandy passade innan sin match på Tele2 Arena i början av januari på att uppmärksamma den samlade publiken på just detta; att Stockholmarna blivit lovade en träningshall för issporter.

Idrottsnämnden beslutade i april 2013 om en beställning till fastighetskontoret om att beställa en detaljplan för Tallkrogens BP samt ett underlag till inriktningsbeslut under hösten 2013.

Något underlag till inriktningsbeslut har vi dock inte sett. Inte heller kan man hitta något start PM för detaljplanen. När jag frågar ansvarigt borgarråd, Regina Kevius (M), om när vi kan förvänta oss  att få se en påbörjad detaljplan och ett underlag till inriktningsbeslut får jag svaret: ”Jag ställer också frågor, till tjänstemännen”

Jag tycker att det är dags att sluta ställa frågor och hög tid att bli handlingskraftig. Stockholm behöver en träningshall för bandy och issport, som stockholmarna har blivit lovade. Låt oss ta ett inriktningsbeslut!

 

Annonser

Publicerat av

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad