Jämställdhet är inte bara ord, det krävs också handling.

Det gläder mig mycket att DN valt att uppmärksamma situationen för Hammarbys damer i och med att Kanalplan inte längre kommer att vara godkänd som arena för spel i Allsvenskan. Jag tror också att det är en korrekt bedömning att det för många stockholmare är en viktig fråga i valet!

Fotbollen är den största idrotten bland unga i Sverige, så även bland tjejer. Det betyder inte att annan idrott som tjejer utövar är mindre viktig, men det betyder att vi måste säkerställa att tjejer ges lika förutsättningar att spela fotboll som killar.  På Kanalplan ges unga tjejer möjlighet att träna parallellt med Hammarbys a-lag. Ett fantastiskt sätt att skapa förebilder för spelarna.  En vass spets, som fungerar som förebild, är ett sätt att öka bredden eftersom sportens attraktivitet ökar.

DSC_0649

Vi har flera gånger under de senaste åren lyft frågan om att anpassa någon av arenorna på söder så att Hammarbys damlag ska ha en godkänd hemma-arena i närområdet. Så sent som i mars hade vi ärendet uppe i idrottsnämnden igen. Vi lade ett förslag om att ge förvaltningen i uppdrag att anpassa Kanalplan så att arenan blir godkänd, tyvärr fick vi inte gehör för detta från den borgerliga majoriteten. Folkpartiet säger nu att de ”tar ställning för en upprustning”, men sanningen är att de haft flera chanser att fatta ett sådant beslut tillsammans med oss och Miljöpartiet, men varje gång valt att inte göra det.

I ord är alla partier i idrottsnämnden överrens om att jämställdhet är viktig och att våra investeringar ska vara jämställda. Vi vill gå från ord till handling. Om Socialdemokraterna får förtroendet att leda idrottsnämnden efter valet i september kommer  vi se till att Hammarbys damer får en godkänd hemma-arena på söder!

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad