Stockholms elever får betala Moderaternas skattesänkningar

skolkartan kan du ta reda på hur Moderaternas skattesänkningar i Stockholm påverkat stadens skolor. Sedan 2006 har lärartätheten i Stockholms stad sjunkit från 11,6 elever per lärare till 12,6 elever per lärare. Under samma tid har andelen elever som går ut högstadiet med behörighet till gymnasiet minskat.

Om Stockholm istället för skattesänkningar hade fått behålla de över 400 lärartjänster som förlorats hade fler kanske varit behöriga till gymnasieskolan idag.

Att föräldrarnas utbildningsnivå får allt större betydelse för hur det går för barnen i skolan är ett av vår tids största svek. Jag tycker att alla barn ska ges samma möjligheter till ett rikt och utvecklande liv och en grundsten är att alla barn ges samma chans att få en gedigen utbildning. Så ser det inte längre ut i Sverige eller i Stockholm. Vi tycker att fler lärare och mindre skolklasser ska gå före fler skattesänkningar. Håller du med? 

Skriv under för fler lärare istället för fler skattesänkningar eller häng med och vinn valet så att vi kan bygga ett Stockholm där alla barn har rätt till en bra skola!

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad