Vårt löfte till idrotten i Sthlm: 1 miljard till investeringar

I tisdags deltog jag i en hearing anordnad av Stockholms idrottsförbund om idrotten och främst anläggningssituationen i Stockholm.

Alla idrottsaktiva i Stockholm vet att vi redan idag har en stor hallbrist. Dessutom kommer befolkningen fram till 2020 öka med ungefär 100 000 invånare. Det kommer att krävas enorma satsningar om vi ska klara av att bygga ikapp för att sedan kunna bygga i takt!

Med en mer progressiv och framåtsyftande politik går det att göra mycket med de resurser som finns, tillgängliggöra befintliga gymnastiksalar och bygga enklare och billigare hallar är ett exempel på det. Ska folkhälsomålet om en friskare befolkning år 2030 nås krävs det dock även att investeringstakten i nya anläggningar och planer ökar. Därför vill öka investeringsbudgeten med totalt 1 miljard kronor de kommande sex åren.

Stockholms idrottsförbunds hemsida kan man just nu se en intervju med mig angående vårt löfte till idrotten i Stockholm:

Vi kommer också att göra genusanalyser av idrottsnämndens investeringsbudget. Idag är alla partier på pappret överens om att vi ska verka för jämställdhet, men i praktiken ser vi exempelvis att herrarna fått betydligt bättre förutsättningar att bedriva elitfotboll än vad damerna fått. Grimsta IP har de senaste åren rustats upp för 97 miljoner kronor för Brommapojkarnas skull, medan Hammarbys damer inte fått Kanalplan anpassad. Eftersom ingen uppföljning görs så misstänker vi att det ser likadant ut även i investeringarna i barn och breddidrotten.

Om vi får förtroendet av stockholmarna att leda idrottsnämnden så kommer vi att satsa ytterligare 1 miljard kronor i idrottsinvesteringar de kommande sex åren och dessa ska fördelas jämställt!

Publicerat av

emiliabjuggren

Oppositionsborgarråd i Stockholm