Stockholm Open – Samarbeten som skapar möjligheter

I mitt senaste inlägg nämnde jag betydelsen av att staden, näringslivet och de ideella organisationerna samarbetar för att skapa förutsättningar för fler ungdomar att få ett sommarjobb. För att spinna vidare på det ämnet så hade jag i måndags äran att få träffa det här gänget och hälsa de välkomna till sitt nya sommarjobb

Sthlm Open_grupp1

De är en del av Stockholm Open- ett pilotprojekt där 25 unga från Stockholms ytterstadsdelar kommer utföra kommunikationsuppdrag från sina respektive stadsdelar där de bla kommer att undersöka hur vi kan få fler tjejer att besöka stadens fritidsverksamheter.

Stockholm Open är resultatet av ett samarbete mellan Stockholms stad, Nacka kommun, kommunikationsskolan Berghs och de fem toppbyråerna Forsman & Bodenfors, Åkestam Holst, Volontaire, Jung Relations och Edelman Deportivo. Sommarjobbarna är anställda av staden men får handledning av de olika byråerna. Det är första gången som kommunala sommarjobb utförs i samverkan med näringslivet och ett utmärkt exempel på hur vi kan utveckla och engagera fler parter till att vägleda våra unga in på arbetsmarknaden. Roligt också att SVT fanns på plats och uppmärksammade satsningen. Det inslaget kan du se här.

Många är de ungdomar som vill ha att sommarjobb. De vill ha en sysselsättning på sommaren, skapa ett kontaktnät och tjäna sina första egna pengar. Ta ett steg ut i vuxenlivet. För dessa ungdomar måste vi skapa förutsättningarna och det känns därför väldigt bra att vi tillsammans kunnat åstadkomma Stockholm Open. Med fler liknande samarbeten så kan vi erbjuda ännu fler unga ett sommarjobb!

 

Foto: David Orlic

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad