Stockholm- årets idrottskommun!

Idag har jag fått ta emot detta glädjande besked från tidningen Sport och Affärer:

Sveriges främsta idrottskommun 2015 enligt svenska folket:
STOCKHOLM
”Vinner Folkets pris 2015 eftersom man är bäst på spontan-, bredd- och elitidrott samt friluftsfrågor enligt en undersökning av Demoskop.”

Årets idrottskommun 2015
Det är såklart väldigt roligt att Stockholm får ta emot detta pris. Med tanke på den brist vi har på idrottsanläggningar och att idrotten inte varit tillräckligt prioriterad under de senaste 8 åren så är det framförallt ett bevis på att idrottsföreningarna och alla som engagerar sig gör ett fantastiskt arbete. Förhoppningsvis spelar det också in att vi nu gör kraftiga satsningar både på investeringssidan och för att stötta stadens idrottsföreningar.

I Stockholm finns nästan alla idrotter representerade och vi har enormt många föreningar som gör ett fantastiskt arbete för att engagera barn och unga. Jag ser det som en oerhörd styrka att se till den bredden, att möjliggöra även för de mindre idrotterna som boxning, roller derby och blindfotboll så att de får utrymme att verka sida vid sida vid de större idrotterna.

Av riksidrottsförbundets 71 specialidrottsförbund vet vi att Stockholms stad är involverade i minst 50. Vi har över 400 aktiva föreningar med över 94 000 aktiva barn och ungdomar. Mixen av breddidrott och elit, kännetecknar Stockholm som idrottskommun. Att vi får hit evenemang som Royal Palace Sprint och Triathlon med deltagare från hela världen bidrar också till ett ökat idrottsintresse samtidigt som det lockar folk till Stockholm.

Vi kommer att fortsätta kämpa med de utmaningar som finns, så som den rådande anläggningsbristen och ojämlikheten i fysisk aktivitet och idrottande. Sedan maktskiftet i höstas arbetar vi hårt för att göra idrotten mer tillgänglig och jämställd. I min vision för Stockholm ska alla barn och unga, oavsett inkomster eller kön, ha möjlighet att hitta en idrott man brinner för. Vår viktigaste uppgift under de kommande åren blir därför att skapa förutsättningar för fler barn och unga att idrotta i Stockholm. Oavsett vart man bor eller hur tjock ens föräldrars plånbok är. Vi vill se fler unga som spontanidrottar, och fler unga som aktiverar sig i sin lokala förening.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad