Hur vill du förbättra stadens friluftsliv?

Ni har väl inte missat den senaste rödgrönrosa satsningen kring stadens friluftsliv? Vi öronmärker nu pengar både i drifts- och investeringsbudgeten för att kunna förbättra stadens naturreservat och öka tryggheten i motionsspåren!

Vi vill möjliggöra för fler stockholmare att ta sig ut och njuta av de fantastiska naturområden som omger vår stad. Vi kommer öka investeringarna för sport- och friluftsanläggningar, för att vi ska ha möjlighet att motionera i naturen både sommar- och vintertid. Det kommer bland annat resultera i förbättrade skidspår. Något som känns extra roligt då det finns en stor längtan hos många Stockholmare, inklusive mig själv, efter förbättrade möjligheter till längdskidåkning och jag vill att fler stockholmare ska upptäcka tjusningen med friluftslivet även vintertid.

Den öppna friluftsverksamheten måste bli mer tillgänglig så att fler, inte minst barn och ungdomar, hittar ut till naturen. Stockholm är en fantastisk urban storstad med höga hus och trafik sida vid sida vid både parker och natur. Vi vill ge fler stockholmare möjligheten att upptäcka det! Därför kommer vi också göra en trygghetsöversyn av våra motionsslingor, så att färre väljer bort stadens motionsspår och utegym nu när hösten och mörkret börjar infinna sig. Stadens gemensamma ytor är och ska vara till för hela stadens befolkning, det är också den känslan som vi vill att alla ska ha.

Mer om dessa satsningar kan du lyssna till här då jag kommenterar detta tillsammans med stadens miljöborgarråd i Sveriges Radio.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad