Socialistiskt forum 2015

På lördag är det återigen dags för Socialistiskt forum, Sveriges största forum för vänsterdebatt.
Mängder av personer kommer förhoppningsvis att samlas i ABF:s lokaler på Sveavägen i Stockholm för att bland annat diskutera de utmaningar vi har framför oss.

Kl. 13.00 kommer jag att delta i ett seminarium som är kopplat till den hållbarhetskommission som vi nu instiftat i staden.
Tillsammans med kollegor från Göteborg och Malmö kommer jag att diskutera skillnader i livsvillkor, segregation och vad vi kan göra för att skapa en jämlik stad. Mer om detta kan du läsa här
Göteborg och Malmö har längre erfarenhet av att arbeta med hållbarhetskommissioner och det ska bli intressant att få höra vilka resultat deras arbete har gett i respektive stad.

skillnadernas_stockholm_630

I Stockholm har vi en stor utmaning framför oss då det kommer till att arbeta med dessa frågor. De sociala och ekonomiska skillnaderna har tyvärr växt sig allt större de senaste åren och det måste vi nu arbeta hårt med för att förändra.
Om du är intresserad av att veta vad vi i Stockholm har för strategier för att skapa en mer jämlik och sammanhållen stad, ett Stockholm för alla, så kom gärna förbi ABF nu på lördag. Vi kör igång kl. 13.00 och håller till i Per Albin salen.

Jag hoppas att vi ses då!

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad