Jobb och egen försörjning

I valet lovade vi att fler Stockholmare ska ha ett jobb att gå till istället för att vara beroende av försörjningsstöd. Vi satsar därför årligen 70 miljoner extra på att skapa riktiga jobb med relevanta arbetsuppgifter. Stockholmsjobben är en sådan satsning, jobb med kollektivavtal och schyssta villkor, för de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Samtidigt som vi får viktiga arbetsuppgifter utförda för kommunen och extra händer i välfärden.

I tisdags träffade jag Leila Öquist, en av de personer som fått ett Stockholmsjobb. För henne har det betytt mycket att vara på en arbetsplats med kollegor hon trivs med och där hennes arbete är behövt. Även DN fanns på plats vid besöket vilket du kan läsa om  här.

IMG_2639 (2)

 

Arbetslösheten minskar och sysselsättningen ökar i nästan hela staden. Förra året gick 917 personer från långtidsarbetslöshet till Stockholmsjobb. Hälften av dessa var unga människor som hamnat utanför systemet. Som arbetsmarknadsborgarråd känns det bra att kunna leverera positiva siffror, visa på att det går bra för Stockholm. Men det känns än bättre att få möta individerna bakom siffrorna. De som fått en anställning med schyssta villkor och en starkare koppling till arbetsmarknaden. Deras berättelser är anledningen till att jag kommer fortsätta kämpa för en arbetsmarknad för alla. Politiken ger resultat och det här är ett bevis på att den röd-grön-rosa arbetsmarknadspolitiken levererar.

 

 

 

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad