Snart dags för sommarjobb!

Nu är det inte långt kvar innan sommaren drar igång. Sommaren är den årstid då många av stadens ungdomar kommer få sin första eller upprepade kontakt med arbetslivet genom våra sommarjobb. Glädjande är att vi detta år återigen ökar antalet arbetstillfällen för våra ungdomar vilket möjliggör för fler att få sin första rad i cv:t

Sedan maktskiftet i Stockholm har hitintills 4426 fler ungdomar fått jobb jämfört med 2014.  Ett resultat av att vi för en aktiv jobbpolitik där vi investerar i människors framtid och ser värdet i det.

Sommarjobben är en viktig del i det arbetet och den styrande politiska majoriteten satsar detta år hela 92 miljoner kronor på detta. För många ungdomar är det den första kontakten de får med arbetslivet, en möjlighet att få ta ansvar och tjäna egna pengar. Vi vet också att det första sommarjobbet är viktigt för att få in en fot på arbetsmarknaden och att det underlättar framtida jobbsökande.

Det är en utmaning att lyckas få fram ett stort antal arbetstillfällen och det krävs en hel del nytänkande och kreativa idéer. Nytt för i år är att staden erbjuder sommarjobb med språkstöd, ett samarbete med SFI för att etablera arbetsrelaterade kontakter till stadens nyanlända ungdomar. Dessutom startar Summer Business Challange, en affärsutvecklingsskola. Två nya satsningar som det ska bli spännande att följa. Roligt att DN uppmärksammade det nu i dagarna!

Förutom att jag gläds över alla de ungdomar som i år kommer att jobba för staden så ser jag också fram emot att få träffa de två sommarjobbare som under tre veckor kommer att jobba med mig och min stab i Stadshuset. Det är full fart framåt, i år levererar vi rekordmånga sommarjobb i Stockholm och det känns riktigt bra!

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad