Ännu en budget för hela Stockholm

Rådssalen är fullsatt, argumenten är slipade och debatten igång. Det är dags för årets budgetdebatt! Imorgon kommer Stockholm för tredje året i rad att ha klubbat en budget för ett mer jämlikt och inkluderande Stockholm.

img_1853

I ett världsläge som på många sätt kan kännas nedslående är det viktigare än någonsin att vi fortsätter blicka framåt, med kämparglöd. Förutom att se till framtida satsningar ger budgetperioden även tillfälle att blicka tillbaka. Den rödgrönrosa majoritetens styre har sett till så att det i Stockholm finns mycket att glädjas åt. Halvvägs genom den här mandatperioden ser vi att en progressiv politik gör skillnad.

I Stockholm har andelen personer med ekonomiskt bistånd inte varit så lågt som idag på 50 år. Under 2016 har arbetslösheten för första gången sedan finanskrisen legat under sex procent. Minst lika glädjande är att ungdomsarbetslösheten sjunkit med över 30 procent sedan vi tog över. Vi satsar på bristyrkesutbildningar, på Komvux och på traineeprogram. Genom nya konstruktiva utbildningssatsningar som kombinerar yrkesutbildning och SFI når vi dem som står längst ifrån arbetsmarknaden. Vi tror på människors förmåga om de får chansen.

Skillnaderna i fysisk aktivitet löper både mellan inner- och ytterstad som mellan pojkar och flickor. Nästa år fokuserar vi på att stärka områden där föreningslivet kan behöva hjälp och stöd att etablera sig. Sedan valet har vi anlagt 12 nya konstgräsplaner, färdigställt 3 fullstora hallar och arbetar med ytterligare 5. Vi gör miljardinvesteringar i stadens badhus och äntligen har vi nu fattat beslut om ett utomhusbad i Järva.

I årets budget fortsätter vi arbetet för en jämlik idrott! Den rödgrönrosa majoriteten prioriterar en sammanhållen stad före skattesänkningar.

Satsningarna på arbetsmarknads- och idrottspolitiken i 2017 års budget visar att vi återigen står upp för en inkluderande stad, ett Stockholm för alla.

emilia

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad