Hagsätra får Sveriges första rollerderby-hall

Nu står det klart att Stockholm kommer få sin första rollerderby-hall. 2011 blev rollerderbyn medlem i Svenska Riksidrottsförbundet och vi har märkt att intresset för sporten har blivit allt större i Stockholm de senaste åren. Det känns därför väldigt roligt att vi nu går vidare med detta. Vi har arbetat hårt för att få till en hall i Stockholm och nu blir det äntligen verklighet!

Vi ska ha ett rikt och varierat idrottsliv, det är det som gör Stockholm till den fantastiska idrottsstad det idag är. Fler gånger har vi fått ta emot priser som bästa kommun vilket är glädjande. Att vara en framgångsrik idrottskommun innebär att vi måste våga satsa på de sporter som ännu inte är fullt så etablerade, detta för att få en mångfald och tillgodose de önskemål som finns i staden. Rollerderbyn utövas främst av kvinnor och de har under en längre tid efterfrågat bättre träningsytor för att kunna utveckla sporten. Vi strävar alltid efter att ha en jämställd investeringsbudget och det är även av den anledningen en viktig satsning från den rödgrönrosa majoriteten.

Roligt att både DN och Stockholm direkt har uppmärksammat nyheten.

rd

Jag hoppas att detta tillskott kommer bidra till att rollerderbyn kan utveckla och expandera sin verksamhet och att fler personer finner den glädje, gemenskap och kämparanda som de redan etablerade rollerderbyidrottarna gjort.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad