17 mars kl 23.59

Efter det klockslaget går det inte längre att ansöka om stadens sommarjobb. Det är nu sista rycket för ungdomar mellan 16-19 år att skicka in sin ansökan. Chanserna är goda, i år har vi höjt ambitionsnivån. Vi satsar 92 miljoner kronor så att 8500 ungdomar ska få ett sommarjobb i stadens regi 2017, vilket är 500 fler än förra året. Redan då erbjöds över 10 000 unga ett sommarjobb!

Vi arbetar ständigt med att utveckla verksamheterna, stärka relationen med våra samarbetspartners samt hitta nya aktörer som vill vara med och bidra. Desto fler verksamheter som tar emot sommarjobbare under ett par veckor ju fler ungdomar ges möjlighet att få sin första viktiga referens för sitt kommande arbetsliv. I Skärholmen ser vi bland annat goda resultat där ungdomsarbetslösheten nästan har halverats. Jag är stolt över att vi har en aktiv arbetsmarknadspolitik som bidrar till att allt fler unga kommer i arbete.

Från stadshuset har vi varje sommar besökt ett antal sommarjobbare på deras arbetsplatser för att få en inblick i vad de får arbeta med samt få en uppfattning om hur de trivs med att spendera ett par sommarlovsveckor på att jobba. Vi har enbart mött positiva ungdomar som gläds över erfarenheten, sysselsättningen och inte att förglömma lönen. Detta bekräftar den undersökning som arbetsmarknadsförvaltningen presenterade i december och som jag skrev om här

Här kan du läsa mer om hur en ansöker samt inom vilka verksamheter jobben finns.

Sista rycket nu!

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad