Nytt idrottscentrum

Det är idrottsnämnd nästa vecka! Ett av besluten som jag ser extra mycket fram emot att klubba igenom är utredningsbeslutet kring det idrottscentrum som vi länge velat bygga i Bällsta.

Stockholm växer, och därför måste vi redan nu börja titta på hur vi i framtiden kan utforma de bästa lösningarna för Stockholms barn- och unga. Det handlar om framtida investeringar för idrottsstockholm.

Denna utredning som vi nu kommer ta beslut om omfattar en ny friidrottshall, en ishall och en dubbel idrottshall tillsammans med en konstgräsplan och en friidrottsplan. Jag vet att friidrotten i västerort behöver och länge har efterfrågat fler ytor där de kan utöva sin idrott och därför är min ambition att friidrottshallen och uteytorna för friidrott ska vara prioriterade.

Jag hoppas att vi kan få till den nya friidrottshallen så snart som möjligt, samtidigt vet jag att grundliga utredningar måste göras då det omfattar ett större idrottsområde. Men, när området står klart kommer det att bli en stor tillgång för skolor, föreningar och allmänheten som kommer kunna nyttja de olika idrottsanläggningarna.

Jag hoppas att Bällsta så småningom kommer bli ett viktigt centrum för friidrotten i Stockholm, att det ska bli det idrottscentrum för västra delen av staden som Sätra IP är för södra delen av staden. Därför ser jag fram emot att på tisdag slå klubban i bordet och starta resan mot Bällsta, Västerorts nya idrottscentrum.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad