Tummen upp för regeringens satsning på idrott

I januari var jag lite frustrerad. Frustrerad på regeringen. Frustrerad över att de inte öppnade upp för fler idrottstimmar i skolan. Så jag skrev då denna debattartikel om hur vi måste ge alla barn samma chans till rörelse och motion. En uppmaning till Gustaf Fridolin och regeringen att se till så att daglig fysisk aktivitet blev verklighet.

Som idrottsborgarråd har jag sneglat en del på Malmö och deras projekt med Brunkeflomodellen där elever har fysisk aktivitet varje dag. Resultaten från Malmö och flera andra viktiga forskningsrapporter bekräftar det vi redan vet. Vikten av daglig rörelse och motion. Vi vet att idrott stärker individens välmående såväl som samhällets gemensamma folkhälsa.

Jag välkomnar därför regeringens satsning på att utöka idrottsundervisningen med 100 timmar. Det visar att vi har en regering som  förstår idrottens betydelse för individen.

Om vi dessutom kan stärka möjligheterna för idrottsföreningar att möta barn och unga i skolan och på fritidshemmen då har vi kommit en bra bit på vägen att sänka trösklarna  för många barn att delta i idrottsaktiviteter. För att satsa på idrott är en vinst både för den enskilda och för samhället.

Annonser

Published by

emiliabjuggren

Arbetsmarknads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad