Ett samlat grepp om unga utanför

Om någon råkar ha missat denna nyhet (exempelvis för att ni var lediga på Kristi Himmelsfärd och inte hade full koll på medierna då den publicerades) om att vi tagit ett nytt program för att bryta ungas utanförskap i Stockholm så kommer här en länk för lite fredagsläsning.

I mitt Stockholm får vi aldrig ge upp om unga personer, varken de som brukar kallas hemmasittare eller de som hamnat snett. Ingen ung ska behöva börja sitt vuxenliv utanför, det är en av mina viktigaste politiska prioriteringar. Att arbeta eller studera är så mycket mer än att ha en sysselsättning på dagarna. Det innebär chansen till självständighet och egen försörjning. Det innebär chansen att växa som person och få ett socialt sammanhang.

Det är mycket glädjande att kunna konstatera att ungdomsarbetslösheten gått ner med ungefär en tredjedel. Den glädjande trenden har även nått mer socioekonomiskt utsatta delar av staden. Arbetet med unga utanför kommer alltid vara aktuellt och programmet är en viktig del för fortsättningen.

Våra ambitioner är höga, för ingenting annat duger i ett Stockholm för alla.

Trevlig helg!

Publicerat av

emiliabjuggren

Oppositionsborgarråd i Stockholm