Mirja Räihä: Nya rollen och kampen mellan Sverige och Finland

Jag har nu påbörjat min fjärde vecka som vikarierande borgarråd för arbetsmarknads- och idrottsfrågorna i Stockholm. Emilia har gjort ett fantastiskt arbete och jag ser fram emot de kommande månaderna då jag får möjlighet att förvalta detta.

Det är en positiv tid att gå in som borgarråd, arbetslösheten har inte varit så låg som nu på ett decennium och bland unga har den sjunkit med en tredjedel hittills den här mandatperioden. Jag ser det som mitt viktigaste uppdrag att fortsätta jobba för en arbetsmarknad för alla och verka för att sänka trösklarna för att öka tillgången till en jämlik idrott.

Vikariatet kunde knappt ha startat bättre då jag förra helgen fick äran att vara med och inviga anrika Finnkampen. Som sverigefinländare och representant för Stockholm var detta en härlig upplevelse. Jag får väl säga grattis Sverige då som tog hem segern i både dam- och herrklassen trots att hjärtat klappar lite extra för Finland.

 

Finnkampen är en av världens största och mest levande landskamper inom friidrotten och stora evenemang likt detta är inte enbart positivt då det gör Stockholm till en attraktiv stad att besöka och leva i, det är också en inspiration för de tävlande, publiken och alla våra barn- och unga som får möjlighet att se både Sveriges och Finlands många duktiga friidrottare.

Vår ambition är att fler barn och unga ska hitta till idrotten, och där är evenemang likt detta viktigt. Det ska skapa ett mervärde för stockholmarna och inspirera till en mer aktiv fritid och jag hoppas att Stockholms stadion fortsatt får agera värd för kommande Finnkamper!

Mirja Räihä, vikarierande idrottsborgarråd

Publicerat av

emiliabjuggren

Oppositionsborgarråd i Stockholm