Mirja Räihä: Där idrotten tar plats

När vi vann valet för drygt tre år sedan så tillsatte vi en extra miljard för idrottsinvesteringar för vi såg och ville förändra den idrottsbrist som Stockholm hade. Det innebar att vi fördubblade idrottsinvesteringarna i samband med att vi tog över styret i staden. Det var och är ett tydligt ställningstagande från den här majoriteten. En markering för att visa att vi prioriterar idrottsbyggandet.

Förutom att vi nu har färdigställt fyra nya fullstora hallar, som ger nästan 9000 barn nya möjligheter till idrott har vi anlagt 21 konstgräsplaner vid årets slut och planerar ytterligare sex stycken under 2018. De färdigställda hallarna kan ni spana in i Sätra, Vinterviken, Hässelby, och Grimsta. Fantastiska tillskott för föreningslivet i de områdena.

Jag vill också tipsa om dessa platser. Det är nämligen här de nästkommande idrottshallarna kommer att placeras:

Hjorthagen

Älvsjö (dubbelhall)

Mälarhöjden (gymnastikhall)

Västberga

Norrmalm, Rödabergsskolan

Jag ser fram emot att få ta del av uppbyggandet av dessa och hoppas få närvara när de så småningom invigs och fylls av idrottande barn och unga. Utöver de ovan nämnda har vi dessutom börjat utreda ytterligare sex nya idrottshallar. Arbetet går framåt, och utan den tillsatta idrottsmiljarden hade vi inte varit i närheten av att ha så många planerade idrottsytor som vi idag har.

Att bygga i kapp är tyvärr ingen quick fix, men jag kan med stolthet säga att vi bygger och planerar för fler idrottshallar och fotbollsplaner för att fortsätta arbetet med att bygga ikapp.

Mirja Räihä, vikarierande idrottsborgarråd

Publicerat av

emiliabjuggren

Oppositionsborgarråd i Stockholm