Stockholm stads målsättning är att staden ska ha ett rikt utbud av idrott och fritid som är tillgängligt för alla. Möjligheterna för idrottsutövning är nästintill oändlig eftersom stadens geografiska sammansättning är så mångfacetterad.

I Stockholm har vi både vatten, friluftsområden, grönytor och mängder av idrottsytor. Potentialen för både organiserad- och spontanidrott är enorm.

Min idé om idrotten är att den ska föra samman människor, genomsyras av glädje och ge förutsättningar för deltagarna att ständigt utvecklas. Inget av detta skulle kunna uppnås om det inte vore för det fantastiska föreningsliv som finns i staden. Ett tidigt idrottsengagemang är viktigt för att resten av vuxenlivet också skall präglas av fysisk aktivitet. Idrottsrörelsen i vår stad drar i detta arbete ett tungt lass, och i mitt arbete som idrottsborgarråd vill jag fortsätta utveckla möjligheterna för stadens föreningsliv att blomstra.

Tyvärr så ser vi att bristen på idrottsanläggningar är ett stort problem i Stockholm och där måste investeringstakten öka. För att inte Stockholms växande idrottsliv ska hämmas på grund av detta har vi denna mandatperiod förstärkt budgeten med ytterligare en miljard kronor för det ändamålet.

Det ska inte vara en utopi att uppnå en jämlik och jämställd idrottssatsning i Stockholm stad. Stockholm som Sveriges huvudstad ska kunna vara ledande i dessa frågor, och vi har därför satt upp ett jämställdhetsmål där investeringsskillnaderna mellan män och kvinnor ska minska och ligga på 50/50. Vi ska även se till att öka möjligheterna för socioekonomiskt svaga grupper att idrotta samt skapa de förutsättningar som krävs för att underlätta utövandet av idrott. Det är dags att minska den hälsoklyfta som växt sig allt större de senaste åren under det borgerliga styret. Jag vill att Stockholm ska ha ett rikt utbud av idrott och fritid som är tillgängligt för alla, där den utbredda segregation som vi ser i staden idag inte ska påverka eller vara avgörande när det kommer till ungdomars fysiska aktivitet.

Som socialdemokratiskt borgarråd kommer jag driva på arbetet för att vår idrottspolitik ska präglas av jämlikhet och jämställdhet, där alla har tillgång till och kan tillgodogöra sig fysisk aktivet oavsett de förutsättningar vi har med oss. Alla stockholmare ska ha samma möjligheter att leva ett friskare liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s