Jag har starka åsikter om vad Stockholm behöver. Jag vill se satsningar på kulturskolan, att vi bygger fler idrottsanläggningar och att bostadsbolagen ökar sitt bostadsbyggande.

Stockholm är en på många sätt fantastisk stad att leva i. Vid internationella mätningar står vi oss alltid högt när det kommer till livskvalitet. Här finns ett rikt stads- och kulturliv, ett starkt civilsamhälle och en framgångsrik idrottsrörelse, en otroligt vacker miljö och många grönområden, och en konkurrenskraftig ekonomi.

På många sätt går det väldigt bra för Stockholm. Vi ser att allt fler nya företag startas, sysselsättningen ökar och arbetslösheten sjunker. Men, det går inte bra för alla Stockholmare. Bakom genomsnittet döljer sig en annan bild. Av en delad stad. En stad där dina möjligheter och livsvillkor ser fundamentalt annorlunda ut beroende på var du bor. Ökade skillnader i livsvillkor ökar risken för social oro och minskar tilliten i samhället.

Att vända trenden är vår viktigaste framtidsfråga. Det handlar om vilket samhälle vi vill leva i och vilket samhälle vi vill att våra barn ska växa upp i. Oavsett var i staden du bor och växer upp ska du ha tillgång till goda stadskvaliteteter och lika livschanser som alla andra.

Stadens vision, Ett Stockholm för alla, handlar om precis detta. Stockholm ska vara en stad för alla. Det är när vi är en öppen stad och en stad som ger alla chanser som vi växer och blir starkare. Det är när alla får chansen till jobb, utbildning, en bra fritid, kultur och en egen bostad som alla Stockholmare kan utvecklas och då blir vår stad starkare tillsammans.

Det är en stor utmaning att bygga ett Stockholm för alla och skulden från tidigare år är stor. Det är ett långsiktigt arbete där vi försöker förändra stadens sätt att arbeta i grunden med målet att skapa en sammanhållen stad för alla.

Men Stockholm blir bättre och starkare om vi jobbar tillsammans. Därför jag vill uppmana alla att engagera er.

Det kan vara i en lokal förening, i idrotten, i en lokal filmfestival, i att skapa trygghet eller i ett politiskt parti. Och vill du på riktigt vara med och skapa ett Stockholm för alla – ett Stockholm där vi ser varje persons potential och möjligheter och vill skapa ett samhälle där vi blir starkare tillsammans – då är Socialdemokraterna partiet för dig.

 

Annonser